0
0
Subtotal: 0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Geen producten in de winkelwagen.

Tarte Tatin van appel, vanille ijs en truffel honing

Bij dit gerecht moet ik jullie wel waarschuwen… het is gevaarlijk lekker en ook nog eens heel makkelijk om zelf te maken.
Eet ‘m in de ochtend bij een bakje koffie of thee, als lunch, tussendoortje of als dessert.

Een beetje afhankelijk van het seizoen kies je het fruit waar je dit taartje mee wilt maken. In mijn geval een paar mooie, grote, rijpe golden delicious appels. Maar het kan natuurlijk ook met vijgen, peren, pruimen, noem maar op.

Pan (gietijzer, met dito steel) op het vuur, suiker erin en voeg hier een goede scheut likeur aan toe. (water mag natuurlijk ook) Niet roeren, het wordt vanzelf karamel en probeer de verleiding van het proeven te weerstaan. Kokende suiker is echt loei heet!!
Stukken appel erbij, paar klontjes roomboter en schraap het merg uit een vanillestokje en voeg dit hieraan toe. (ja, ook het stokje).
Laat dit even zijn werk doen en maak ondertussen je bladerdeeg op maat.
Drapeer het deeg over de appels en zet dit alles voor 20 a 25 minuten in een oven (of je Kamado) op 190 graden.

Nu komt de truc, eenmaal uit de oven, direct, maar voorzichtig een bord op de pan en heel het baksel in een keer omdraaien. Wacht je te lang: dan wordt de karamel hard en blijft deze plakken in je pan. Draai je te langzaam: euh… gewoon niet doen.
Pak je roomijs uit de vriezer, schep er een paar mooie bolletjes uit en leg deze op de nog warme taart. Deze zal langzaam smelten en zich over je tarte verdelen. En als finishing touch lepel je de truffel honing over het ijs en de appels heen. Een bescheiden laagje mag, uitschieten ook.

Snij hem in mooie punten, door de helft, of niet!! en geniet….. Je bent gewaarschuwd.

Delen:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoud