0
0
Subtotal: 0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Geen producten in de winkelwagen.

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Spare ribs met truffel honing

Dit gerecht vergt wat meer voorbereiding, tijd en aandacht, maar dan heb je ook spare ribs op van te watertanden.

Iedereen heeft zo zijn eigen manier om spare ribs klaar te maken. Meest gebruikelijk is de 3-2-1 methode, maar maak ze gewoon klaar zoals je dit gewend bent. Of experimenteer met verschillende manieren en bepaal dan wat voor jou het meest lekkere is.

De dag voordat je ribbetjes wilt gaan eten wrijf je deze alvast in met een rub. Ga niet voor super spicy, maar wees ook niet te flauw.

Volgende dag in de ochtend al uit de koelkast halen zodat ze alvast een beetje op temperatuur kunnen komen. Rond de middag je Kamado aansteken en het feest kan beginnen. Braad de ribben aan en keer ze tijdig om. Herhaal dit de komende 3 uur regelmatig en ik heb ze hierbij ook veelvuldig gelakt met appelsap. Hierna nog 2 uurtjes in de folie rustig verder laten garen. Zorg dat ze goed ingepakt zitten, dan verlies je geen vocht en blijft je vlees super mals. Het laatste uurtje leg je ze nog even zo op de grill en nu kun je ze gaan aflakken met de truffelhoning.

Na dit uur zijn ze klaar! Leg de ribbetjes op een bord of plank en geef ze een laatste laagje truffelhoning….en dan is het zover, je ribbetjes zijn klaar en het is tijd om aan te vallen. Eet ze ongegeneerd uit het vuistje, waarbij de saus halverwege je wangen zit en je bijna je biertje niet meer vast kan houden, of in mijn geval, braaf geportioneerd op een bord met als bijgerecht een pastinaak, aardappelpuree en gegrilde groentjes. (shii-take paddestoelen en courgette). Met hierover een klein scheutje witte truffelhoning met wat truffelzout.

als je nu geen trek hebt gekregen…..
Smakelijk!

Delen:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoud