Vreemde combo? Nee hoor. verse truffel en scampi is een prima combo. Dit gerecht doet het daarom prima als lunch, maar zeker ook als diner op een mooie zomeravond.
Vooraf natuurlijk eerst de scampi’s goed schoonmaken. Ja, dat is even een werkje, maar zorgt er wel voor dat je maaltijd er visueel een stuk aantrekkelijker uitziet en ook nog eens beter smaakt.
Sjalotje fijnsnijden en blancheren in olijfolie. Voeg er daarna het harde (witte) gedeelte van de paksoi bij en laat dit garen. Scampi’s aanbakken en het groene blad van de paksoi erbij voegen, dit heeft maar heel even nodig. Peper en zout (truffelzout) voor de smaak en een klontje roomboter en een scheutje truffelolie om het geheel lekker smeuïg te maken.
Alles op een bord leggen en daarna de verse truffel erover schaven. Bij de lunch een vers afgebakken broodje, bij het diner een pasta of risotto, maar sowieso dat glas witte wijn. Smakelijk.