Deze maaltijd is op zichzelf al smakelijk, maar met zwarte truffel carpaccio maak je er een echt diner van!
Wat heb je nodig:
Voor de aardappelpuree: aardappelen, knolselder, roomboter, melk of room, peper, zout en na het “stampen” kun je er nog een eigeel door roeren. Dit zorgt voor een vollere smaak, een mooie kleur, bind de boter en de aardappel en als je het met een garde opslaat maakt het de puree ook luchtiger.
Als bijgerecht heb ik gekozen voor aubergine. Snijdt de plakken in kwarten, meng deze met olijfolie, peper en zout en bak ze mooi aan.
Kastanjechampignons (net iets smaakvoller dan gewone champignons) kort aanbakken met wat salie, rozemarijn, knoflook en peper en daarna mag in diezelfde pan de ossenhaas.
Deze ligt natuurlijk al met een snufje zout en op kamertemperatuur te wachten tot hij de pan in mag. Bak deze kort, vuur laag, klontje roomboter erbij en hiermee het vlees bedruipen. Uit de pan nemen en nog even nagaren in een voorverwarmde oven waar je borden al warm in staan te worden.
Als alle “onderdelen” gereed zijn om opgediend te worden, maak je de warme borden op en bedek je de ossenhaas rijkelijk met zwarte truffel carpaccio.
Op een mooi gedekte tafel, voorzien van een goed glas wijn wordt dit zeker genieten.
Smakelijk.