Vanavond gaan we op chique, zonder uren in de keuken te hoeven staan…..
Kamado opstarten en de vetrand van de eend alvast inkerven. Strooi wat truffelzout over de eend en leg hem daarna op de grill. kerntermperatuur heb ik op 57 graden staan, dus met 11 minuten is deze klaar. Dan kun je vast rekening houden met de bereidingstijd van de andere gerechten.
Couscous met Vadouvan, met hierop een blaadje eeuwig moes en wortelpuree. Deze puree is klaargemaakt met een scheutje witte truffel olie en truffel honing. En als topping de bloesem van oregano die nu volop in bloei staat.
Als groentjes: aubergine en tomaat met verse oregano en een klein scheutje truffel soja saus voor de smaak.
Tijdens het grillen de eend lekker ruim aflakken met de truffelhoning. Laten rusten en daarna trancheren.
Maak de warme borden mooi op en gebruik hierbij een serveerring voor de couscous.
Ga voor een mooi gedekte tafel, kaarsen aan, die mooie rode wijn die je voor een speciaal iets hebt bewaard… dit etentje dus…. en geniet!