0
0
Subtotal: 0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Geen producten in de winkelwagen.

Bloemkoolsoep met witte truffelolie

Eenmaal zelf soep gemaakt, dan laat je de blikken en pakken voor wat ze zijn in de supermarkt.
Je maakt zelf de lekkerste, verse soep klaar met een kwartier voorbereiding en nog eens een half uurtje met de pan op het fornuis.

Wat heb je nodig: voor de soep: Bloemkool, aardappelen (voor de binding), melk, bouillon, knoflook en citroen. Als garnering: bloemkoolroosjes, oregano, tijm en natuurlijk: witte truffelolie.

Doe de bouillon samen met de melk in een ruime pan. Hierbij gaan de bloemkool en aardappelen die je in stukjes hebt gesneden. Vergeet de knoflook en een scheutje citroensap niet en laat alles een kwartiertje koken. Voor de garnering bak je een aantal bloemkoolroosjes die je op plakjes hebt gesneden licht aan tot ze mooi bruin zien. Deze laat je afkoelen en gebruiken we pas als laatste, samen met de kruiden en de olie.
Als de soep een kwartier heeft gekookt en alles is gaar, dan neem je een blender en mix je het geheel tot de soep een fluweel zachte structuur heeft. Te dik: beetje bouillon erbij, te dun: dan nog even iets laten inkoken. Schenk de soep in voorverwarmde kommen en garneer deze met de gebakken bloemkool roosjes en verse kruiden. Met als finishing touch….de soep subtiel besprenkelen met witte truffelolie. En weet… er kan later altijd nog meer bij.

Mocht je iets meer tijd hebben … dan kun je er ook voor kiezen om de bloemkool, aardappelen en knoflook een paar uur op een laag vuurtje in je Kamado te garen. Dan krijgt je soepje een mooi rokerig karakter en komen alle smaken nog meer tot hun recht. En daar past die gerookte paprika poeder, ja die in dat bekende rode blikje, ook prima bij.

Delen:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoud