Jaaaah, het aspergeseizoen is weer begonnen. Deze keer geen pakje saus uit de supermarkt, maar ga voor het witte Goud, met truffel Goud.
Maak de asperges klaar zoals je dit gewend bent: dus met schillen en harde uiteindes in een pan met ruim water. Kook hierin gelijk je eitjes en de krieltjes.
Laat de plakjes gerookte zalm op kamertemperatuur komen en kneus alvast enkele truffel pistache nootjes die je later als finishing touch over de asperges sprenkelt.
Eitjes uit de pan, want die zijn na 6 minuten al klaar, krieltjes enkele minuten later. Snijdt deze afhankelijk van de grote in enkele partjes. Koekenpan op het vuur, olijfolie erin en doe daarbij de krieltjes. Ondertussen zijn je asperges goed, laat ze even uitlekken en leg daarna op het voorverwarmde bord.
Gebruik een afgestreken eetlepel per persoon van de witte truffelsaus aan voeg die toe aan de krieltjes. Gebruik het kookvocht van de asperges, mocht deze iets teveel indikken. Hak het eitje fijn en leg deze over de asperges. Besprenkel met witte truffelolie en de truffel pistache nootjes. Plakjes zalm erbij, en als laatste de gebakken krieltjes in witte truffel saus. Goed glas wijn erbij en genieten maar.